Limburgs Kampioenschap

Voor de echte kenners en kunners

Limburgs Kampioenschap

Voor de echte kenners en kunners

Word jij de BBQ-kampioen van Limburg

Word jij de BBQ-kampioen van Limburg

Update! I.v.m. te weinig inschrijvingen hebben we als organisatie helaas moeten besluiten om de wedstrijd om het ‘Limburgs Barbecue Kampioenschap’ te annuleren. Alle overige activiteiten gaan wel gewoon door.

Smokey South, hét BBQ-event van het zuiden, is ook het decor voor de uitroeping van de ‘Barbecue Kampioen van Limburg 2024’! In 2023 werd teamcaptain Louis Kentjens uit Herten van team Sjmaak en Deertown, na een verhitte strijd, voor het 2de jaar op rij uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’. Het team bestond naast Louis Kentjens uit Peter Schoenmakers en Maurice Granetia.

De wedstrijd om het ‘Limburgs Barbecue Kampioenschap’ bestaat deze editie uit twee categorieën. Voor de eerste categorie maakt elk team een overheerlijk broodje hamburger. Dit betreft een compleet gerecht inclusief groente van de barbecue en een koolhydraatrijk bijgerecht. Hierbij krijgen de teams de volledige creatieve vrijheid. Voor deze opdracht worden er vanuit de organisatie geen ingrediënten verstrekt. Alle deelnemende teams dienen zelf voor alle benodigdheden te zorgen (incl. eigen barbecue).

De tweede categorie is de ‘chef’s choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige vakjury bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’ en ontvangt onder andere een mooie trofee en een geldprijs van € 250,-!

Zie voor meer informatie het wedstrijdreglement . Je inschrijven kan t/m vrijdag 3 mei 12.00u.

Houd voor de meest actuele informatie onze Facebook-pagina in te gaten: @SmokeySouth.